9 Eylül 2013 Pazartesi

MÜDÜR HAKKIMI YEDİ!

Yeni terfi alan iş arkadaşınız, sizden çok sonra işe başlamamış mıydı? Aslında terfi sizin hakkınızdı değil mi? Zaten bu müdür burada olduğu sürece yükselemezsiniz, adam takmış size bir kere! Çok çalıştığınız halde kimse sizi görmüyor; yoksa görünmez misiniz?
İşinizden bahsederken kim bilir kaç kez bu kelimeleri kullandınız, kaç kez haksızlığa uğradığınızı düşündünüz ve ne çok hayal kırıklığı yaşadınız! Peki gerçekten de düşündükleriniz doğru mu yoksa geçmişten kalan ve siz farkında bile olmadan bilinçaltınıza yerleşmiş bir çok kayıt mı yönetiyor iş hayatınızı!?
Her alanda olduğu gibi iş hayatımızdaki mutluluğumuz da bilinçaltımızdaki kayıtlarla bağlantılıdır. Geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklar ve yanlış inanışlar hücre hafızamıza kaydolur ve bu kayıtlar sonucunda verdiğimiz enerjiler bizim iş hayatımızı yönlendirir.
Çok iyi okulardan mezun ve iki yabancı dil bilen bir danışanım çalıştığı işte köreldiğini, küçümsendiğini ve daha da kötüsü başarısızlık duygusuna kapıldığını anlattı. Şirketindeki yüksek turnoverdan dolayı, kişilerin sık sık pozisyon değiştirmesine rağmen kendisi 4,5 yıldır aynı pozisyondaydı. Yaptığımız seanstaki sonuca kendisi bile inanamadı. Babası geçmişte hep‘kadın müdürle çalırşırsan olduğun yerde sayarsın’ diyordu. Bu öylesine zihnine kazınmıştı ki çalıştığı müdürlerin her ikisi de kadın olduğu için zihin otomatik olarak zaten aynı yerde kalacağı sinyalini yayıyordu. Seanstan çok kısa bir süre sonra uzun zamandır beklediği terfiyi aldı.
8 yıldır hiç mutlu olmadığı halde aynı şirkette çalışan ve işten ayrılmak istediği halde bir türlü ayrılma cesareti gösteremeyen bir başka danışanım da artık işe gitmenin çekilmezliğinden bahsediyordu. Seansında bir dönem birlikte yaşadığı dayısıyla olan çocukluk dönemine gitti. Kendi iş hayatında da başarısız olan dayısı her fırsatta ‘bir işe girdin mi sürünsen de kalacaksın, bir daha iş aramakla uğraşmak akıl işi değil’,deyip duruyordu. Seansta bu ve bunun gibi bir çok yan inanışı bilinçaltından temizledik. Bir süre sonra çok güzel bir iş teklifi aldı ve yeni bir işe başladı. Yeni iş onun için hayatındaki dönüm noktasıydı.
Siz hiç iş hayatınızdaki olumsuzlukların altında kimbilir bilinçaltımda neler var diye düşündünüz mü? Düşünün lütfen ve The Journey ile tüm bu kayıtlar temizlendiğinde hayatınızda ne kadar çok şeyin değiştiğini gözlemlemek için kendinize bir şans verin.
Sevgilerimle,
Selda Soytürk  Akyılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder