9 Eylül 2013 Pazartesi

SÖZÜNÜN ERİ MİSİN ?

Verdiğiniz sözlerin hayatınızı ne kadar çok etkilediğini hiç düşündünüz mü?
Çoğu zaman bu etkilerin farkında bile değilizdir. Bazen verdiğimiz sözleri yerine getirir, bazen unutur bazen de geçiştiririz. Bilinçaltımız yaşanan tüm olayları aynen kayıt altına aldığı gibi verilen tüm sözleri de kayıt altına alır.
Diyelimki sevdiğiniz birisi herhangi bir konuyla ilgili size destek vereceğine dair söz verdi ve bu sözünü yerine getirmedi. Bu durumda muhtemelen çok kızarız ama sevdiğimiz kişi olduğu için ona bir şans daha veririz. Ve eğer o kişi herhangi bir konuyla ilgili yine söz verir ve yerine getirmezse artık ona karşı güvenimiz sarsılır ve onun diğer sözlerini ciddiye almamaya başlarız. 
Peki, başkalarının size söz veripte yerine getirmemesine bu kadar öfkeyle yaklaşırken hiç düşündünüz mü siz kendinize ne kadar çok şeyin sözünü verdiniz ve yerine getirmediniz?
  • Kaç Pazartesi rejime başlama kararı aldınız ama başlamadınız
  • Kaç kez her ay bir kitap okuma sözü verdiniz kendinize ama bunu bir türlü gerçekleştiremediniz
  • Kaç kez uzun zamandır görmediğiniz akraba yada arkadaşlarınızı ziyaret etmeye niyetlendiniz ama bu ziyaretler hiç gerçekleşmedi
  • Kaç kez ...kaç kez.... kaç kez....
Bizler başkalarının sözlerini yerine getirmemeleri sonucunda nasıl güvensizliğe düşüyorsak bilinçaltımız da bizim kendimize verdiğimiz sözleri gerçekleştirmeme durumunda aynı tepkiyi veriyor. GÜVENSİZLİK. Oluşan ‘bu kaçıncı söz, değişen bir şey yok’ kayıdıyla bilinçaltı artık söylediklerinizi kendi içinde de ciddiye almamaya başlıyor. Bu durumda biz ne yapıyoruz! ‘Niyetlendim ama olmadı yine’ diye söyleniyoruz.
Başkalarının bizim üzerimizde bıraktığı güvensizlik için söylenmek yerine önce kendimize karşı ne kadar dürüst olduğumuzu gözden geçirmemiz çok daha doğru olur. Bu şekilde yaydığımız GÜVEN ENERJİSİ ile hem kendi hayatımızı düzene sokar hem de bize güven verecek insanları hayatımıza çekeriz.
Not: Seanslarda verdiğimiz fakat yerine getirmediğimiz sözlerin tüm olumsuz etkileri de temizlenebiliyor.

Selda Soytürk Akyılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder